بیش از 60 درصد وزن بدن از آب تشکیل شده است. آب برای سلامتی بدن بسیار مهم است. کودکان در طول روز باید به مقدار مشخصی آب بنوشند تا آب مورد نیاز بدنشان تامین شود. کودکانی که آب کمتری مینوشند سلامتی آنها میتواند تحت تاثیر قرار بگیرد.
میزان نوشیدن آب در کودکان نسبت به شرایط آب و هوایی، نوع فعالیت و غذایی که مصرف میکنند متفاوت است. اما کودک باید روزی چقدر آب بخورد؟ کمبود آب برای کودکان چه عواقبی را در پی دارد؟ با ما همراه باشید که در این مقاله این سوالات را تشریح کنیم.
چرا آب خوردن کودکان مهم است؟
بدن برای دفع مواد زائد خود به آب نیاز دارد. نوشیدن آب به اندازه کافی باعث میشود که کودکان به یبوست مبتلا نشوند. بسیاری از کودکانی که اضافهوزن دارند و آب کمی مینوشند دائما به دلیل یبوست در رنج هستند. بهتر است که توجه کنید که کودک شما در طول روز 5 لیوان آب بنوشد.
البته در فصل زمستان تمایل انسان به خوردن آب کمتر و در تابستان به دلیل گرما و تعریق بدن، بیشتر میشود. آب، جایگزینی ندارد! اگر میخواهید فرزندتان پوستی شفاف داشته باشند باید روزانه 1.5 لیتر آب بنوشد. هنگامیکه کودک در پارک یا بیرون از خانه بازی میکند با خرید آب معدنی میزان آب از دست رفته را جبران کنید.
میزان نوشیدن آب در کودکان چقدر است؟
میزان نوشیدن آب در کودکان باتوجه به اینکه در سن رشد قرار داشته و بسته به میزان و نوع فعالیتی که در طول روز دارند، متفاوت است؛ اما بهطور متوسط کودکان باید در طول روز 5 تا 6 لیوان آب بنوشند. توجه داشته باشید که بعضی از کودکان به دلیل اینکه فعالیت ورزشی دارند، به آب بیشتری نیاز دارند و این نیاز طبیعی است.
اما طبق بررسیهای انجام شده میزان نوشیدن آب برای کودکان 5 تا 8 ساله روزی 5 تا 6 لیوان که 1.5 لیتر میشود، کفایت میکند. با تهیه آب گالنی همیشه به اندازه کافی آبسالم در دسترس کودکان خود داشته باشید.
اگر کودکان به اندازه کافی آب ننوشند چه میشود؟
بدن روزانه از طریق ادرار، مدفوع، تعریق، تنفس و… آب از دست میدهد. آب برای عملکرد درست سلولهای بدن الزامی است. آب فواید زیادی برای کودکان دارد و به خصوص اینکه در سن رشد هستند، نباید بدن آنها دچار کم آبی شود؛ چراکه آب تنظیمکننده درجه حرارت بدن است و اگر به میزان مشخصی کودکان آب ننوشند، در ادامه ممکن است با انواع بیماریها از یبوست گرفته تا انواع مشکلات و عفونتهای اداری دچار شوند.
اگر کودک شما عادت دارد که هر روز در پارک بازی کند ولی آب کمی مینوشد، سعی کنید همیشه آب معدنی در کنار خود داشته باشید. برای اطلاع از آب معدنی بزرگ قیمت وارد صفحه مربوطه شوید و بسته به نیاز خود سفارش دهید.
اگر کودکی زیاد آب بخورد نشانه بیماری است؟
علت زیاد نوشیدن آب برای کودکان باید بررسی شود؛ چراکه ممکن است کودک دچار دیابت یا قندخون شده باشد؛ البته زیاد نوشیدن آب میتواند بر حسب عادت نیز باشد. اما بهتر است اگر کودکی بیش از حالت عادی آب مینوشد برای اطمینان از سلامت او از نظر دیابت و قندخون بررسی شود.
توجه داشته باشید که میزان آبی که کودکان باید بنوشند نسبت به نوزدان متفاوت است؛ در این خصوص برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله از چند ماهگی به نوزاد آب بدهیم را مطالعه کنید.
علائم کم بیدر بدن کودکان چیست؟
بدن انسان همیشه عملکرد درست و یا نادرست خود را آلارم میدهد. مهمترین دلایل کم آبی بدن کودکان شامل:
- تب
- گودرفتن چشم و لب
- بیحوصلگی
- کج خلقی
- خشکی دهان و زبان
- ترک پوستی
آیا آبمیوه میتواند کمبود آب بدن کودکان را جبران کند؟
میزان نوشیدن آب در کودکان متفاوت است. بیشتر اعضا بدن از آب تشکیل شده است، اندامها و اعضای بدن برای ایفای درست نقشی که به عهده دارند نیاز به آبرسانی مداوم دارند. آبمیوه به دلیل اینکه قند دارد نمیتواند تشنگی را رفع کند. اگر کودک بر حسب عادت هر روز بیش از آب آبمیوه مینوشد، باید فرزند خود را به متخصص تغذیه ببرید.
با استفاده از رژیم غذایی مناسب که میوه و سبزیجات به اندازه کافی در آن گنجانده شده باشد، به میزان قابل توجهی میتواند آب مورد نیاز بدن تامین شود. لازم به ذکر است که اگر نوزادی در منزل دارید بهتر است بدانید برای تهیه شیر باید دمای آب به میزان مشخصی باشد، برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دمای آب برای تهیه شیر خشک را مطالعه کنید.
کم آبی چه تاثیر بر بدن کودکان میگذارد؟
کم آبی یعنی اینکه میزان آبی که بدن دریافت میکند، بیشتر از میزان آبی است که از بدن دفع و خارج میشود. کمی آبی میتواند عملکرد درست اندامهای بدن را با چالشهای جدی مواجه کند. از مهمترین عوارض کم آبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از دست رفتن قابلیت ارتجاعی پوست
- ترکهای پوستی
- عفونتهای ادراری
- یبوست
- کاهش عملکرد مغز
- عدم کارکرد درست سوخت و ساز بدن
- عدم دفع درست مواد زائد
لازم به ذکر است که در حین ورزش بدن به دلیل تعریق و تنفس شدید آب از دست میدهد، طبیعی است که بدن کسانی که ورزش میکنند به دلیل تعریق و دفع بیشتر به آب بیشتری نیاز دارند. البته بعضی از داروها نیز تعریق بدن را افزایش و باعث دفع بیشتر آب از بدن میشوند.
درمان کم آبی کودکان
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. سعی کنید همراه کودک خود آب بنوشید و برای آن برنامه داشته باشید. اگر چیزی تبدیل به عادت شود راحت میشوید و بصورت ناخودآگاه آن را رعایت میکنید. اما چنانچه بدن کودکتان دچار کم آبی شده بهتر است که به متخصص کودک و اطفال مراجعه کنید. سعی کنید که غذاهایی درست کنید که حاوی آب زیادی هستند.
کلم، کاهو، میوه، سبزی، غذاهای آبکی مانند سوپ و انواع آشها در تامین آب بدن میتواند بسیار کارساز و موثر باشد. اگر بدن کودکی دچار کم آبی باشد بجز مایعات مقدار زیادی پتاسیم و سدیم نمک نیز از دست داده است. مسلما با نوشیدن آب پتاسیم و سدیم نمک جبران نمیشود؛ به همین دلیل ممکن است نسبت به شدت کم آبی بدن، کودک شما نیاز به مصرف دارو داشته باشد؛ پیشنهاد میکنیم که در این خصوص به متخصص کودک و اطفال مراجعه کنید. اما برای جبران پتاسیم و سدیم، سبزی و بطور کلی غذاهای آبکی میتوانند تاثیر بسزایی داشته باشند.
بهترین راه برای تامین آب بدن کودک؛ سخنی با پدران و مادران
در این مقاله سوال کودک باید روزی چقدر آب بخورد را بطور کامل بررسی و شرح دادیم. بهتر است که کودک 5 ساله روزانه 5 لیوان آب بنوشد. البته هر چه سن کودک بیشتر شود میزان آب مورد نیاز او بیشتر میشود. اما بطور کلی میزان نوشیدن آب در کودکان به عواملی مانند محیط زندگی، سن، نوع و میزان فعالیت، رژیم غذایی و… بستگی دارد.
چنانچه کودکی تمایل زیادی به نوشیدن آبمیوه دارد تا آب، بهتر است برای کنترل قند خون و دیابت حتما به متخصص کودک و اطفال مراجعه کنید. همچنین برای درمان کم آبی علاوه بر اصلاح رژیم غذایی و استفاده از کاهو، سبزی، کلم، سالاد، غذاهای آبکی و… بهتر است همراه با او آب بنوشید تا این پروسه را تبدیل به عادت کنید.
چراکه ما انسانها باید به کارهایی که خوب و درست هستند عادت کنیم تا در ادامه آن کارها را به صورت عادت انجام دهیم. درصورتیکه تجربهی در خصوص مسائل و موضوعات آب به کودکان تجربه کردهاید، در بخش کامنتها نظرات خود را با سورپرایز و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران
لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نظرات شما برای ما بسیار سازنده است، خوشحال خواهیم شد نظرات خود را با ما در میان بگذارید و مارا در بهبود ارائه محصول و خدمات یاری فرمائید