مضرات نیترات در آب آشامیدنی

مضرات آب مقالات
1400.06.07
با رشد جمعیت، کاهش بارش باران، افزایش آلودگی هوا و محیط‌زیست دسترسی به آب سالم روز به روز کمتر و […]
مضرات نیترات در آب آشامیدنی

با رشد جمعیت، کاهش بارش باران، افزایش آلودگی هوا و محیط‌زیست دسترسی به آب سالم روز به روز کمتر و کمتر می‌شود. آب در واقع بهترین و خاص‌ترین نوشیدنی در جهان است و تا کنون هیچ جایگزینی برای آن پیدا نشده است. در آب آشامیدنی اگر آلودگی و آلاینده‌هایی وجود داشته باشد ممکن است سلامت بدن و عملکرد دستگاه‌ها و اندام‌های بدن ما را چالش و نقصی اساسی مواجه کند.

یکی از خطرناک‌ترین آلاینده‌های آب آشامیدنی نیترات است. اما نیترات چیست و چه مضراتی دارد. در این مقاله به طور اختصاصی مضرات نیترات در آب آشامیدنی را بررسی می‌کنیم.

چرا باید از سالم بودن آب آشامیدنی خود مطمئن شویم؟

چرا باید از سالم بودن آب آشامیدنی خود مطمئن شویم؟

60 درصد وزن بدن از آب تشکیل شده است. اگر بخواهیم کمی جزئی‌تر اشاره کنیم بهتر است بگوییم که 95 درصد چشم، 75 درصد عضلات، 74 درصد مغز و 83 درصد خون از آب تشکیل شده است. این آمار خود به تنهایی نشان می‌دهد که چرا حتماً باید از سالم بودن آب آشامیدنی خود اطمینان حاصل کنیم.

اب معدنی یکی از بهترین و سالم‌ترین آب آشامیدنی در جهان است با خرید آب معدنی به راحتی می‌توانید میزان آب مورد نیاز خود را به راحتی تامین کنید. در ادامه مضرات نیترات در آب آشامیدنی را بررسی می‌کنیم.

نیترات آب چیست؟

نیترات یکی از آنیون‌های معدنی است که از اکسیداسیون نیتروژن حاصل می‌شود. نیترات برای سنتز پروتئین در گیاهان ضروری است اما وجود نیترات در آب آشامیدنی اگر از میزان مشخصی بیشتر باشد، مضرات زیانباری را در پی خواهد داشت. نیترات به صورت محلول است و با روش‌هایی که برای تصفیه آب آشامیدنی استفاده می‌شود به راحتی نمی‌توان آن را حذف کرد.

بهتر است بدانید که در بطری آب معدنی نیترات در حد استاندارد وجود دارد و به راحتی می‌توانید آب مورد نیاز خود را از طریق تهیه آب معدنی تامین کنید.

نیترات چه اثراتی بر بدن انسان دارد؟

نیترات چه اثراتی بر بدن انسان دارد؟

سندروم بلوبری یکی از مهمترین اثرات زیانبار نیترات بر بدن انسان است. نیترات پس از اینکه وارد گردش خون شود هموگلوبین را اکسید می‌کند. در نتیجه اکسید شدن، هموگلوبین به متهموگلوبین تبدیل می‌شود. متهموگلوبین اکسیژن‌رسانی بسیار کمتری نسبت به هموگلوبین دارد و همین موضوع باعث می‌شود که به اندام‌ها و دستگاه‌های بدن اکسیژن کافی منتقل نشود.

اگر مصرف آب حاوی نیترات مداوم باشد دور دهان و چشم تیره می‌شود و این علائم از مهمترین نشانه‌های سندروم بلوبری است. اگر متهموگلوبین افزایش پیدا کند در ادامه علائمی مانند خواب آلودگی، سر درد و تنگی نفس ظاهر می‌شود. آب حاوی نیترات و نیتریت برای نوزدان بسیار مضر است؛ چرا که بدن نوزدان نمی‌تواند آنزیمی تولید کند که متهموگلوبین را به هموگلوبین تبدیل کند.

از همین رو ضروری است که برای نوزاد که دائماً در حال رشد است و آب نقش مهمی در ایفای درست رشد و عملکرد اندام‌ها را به عهده دارد آب، عاری از هرگونه نیترات و نیتریت باشد. توجه داشته باشید که نیترات آب جوشیده خطرناک‌تر است و آب آشامیدنی با جوشاندن تصفیه نمی‌شود و نیترات که به صورت محلول در آب است نیز از بین نمی‌رود.

باتوجه به تحقیقاتی که در دانشگاه نبراسکا صورت گرفته رابطه‌ای بین نیترات و افزایش یک نوع سرطان به میزان 2 برابر اعلام شده است. لازم به ذکر است که برای میزان تاثیر نیترات بر بدن نیاز به مطالعات و تحقیقات بیشتری وجود دارد.

روش تشخیص نیترات در آب

روش تشخیص نیترات در آب

برای تشخیص نیترات می‌توان از کیت تشخیص خلوص آب استفاده کرد. با استفاده از کیت که می‌توان از آزمایشگاه‌های تخصصی آب آن را تهیه کنید به راحتی می‌توانید آهن، مس، نیترات، نیتریت و کلر آب را اندازه‌گیری کنید.

از طرفی اگر نمی‌خواهید خودتان نیترات آب آشامیدنی را بررسی کنید، بهتر است که نمونه آب خود را به آزمایشگاه‌های تخصصی آب ببرید. در آزمایشگاه‌های تخصصی آب با استفاده از تجهیزات پیشرفته میزان نیترات در آب آشامیدنی شما اندازه‌گیری و به شما گزارش می‌شود.

نیترات در آب معدنی در حد استاندارد جهانی قرار دارد و به راحتی می‌توانید از بطری‌های آب معدنی استفاده کنید. با خرید آب معدنی ۱۹ لیتری آب سالم مورد نیاز 9 روز خود را تامین می‌کنید.

چگونه نیترات آب را از بین ببریم؟

نیترات به دلیل اینکه به صورت محلول در آب است با جوشاندن از بین نمی‌رود. با استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب که دارای فیلتر اسمز معکوس باشند می‌توان نیترات آب را از بین برد. در تهیه بطری‌های آب آشامیدنی نیز از فیلتر‌هایی استفاده می‌شود که نیترات و سایر ناخالصی‌های آب آشامیدنی حذف می‌شود و آبی گوارا در دسترس شما قرار می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تهیه آب می‌توانید مقاله آب آشامیدنی چگونه تهیه میشود را مطالعه کنید.

استاندارد نیترات در آب آشامیدنی چقدر است؟

استاندارد نیترات در آب آشامیدنی چقدر است؟

سازمان جهانی بهداشت میزان مجاز نیترات در آب آشامیدنی را 50 میلی‌گرم در لیتر اعلام کرده است. هنگام تهیه بطری آب معدنی یا آب آشامیدنی حتماً توجه داشته باشید که میزان نیترات موجود در آب بیشتر از 50 میلی‌گرم نباشد.

برای اندازه‌گیری میزان نیترات در آب آشامیدنی خود از کیت استفاده کنید یا آب آشامیدنی خود را برای اندازه‌گیری نیترات به آزمایشگاه‌های تخصصی آب بسپارید.

مضرات آب آشامیدنی را جدی بگیرید

در این مقاله مضرات نیترات در آب آشامیدنی را بررسی کردیم. نیترات اکسیژن‌رسانی در بدن را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد و با مطالعاتی که در کلمبیا نیز انجام شده مشخص شد که رابطه‌ای بین میزان نیترات در آب آشامیدنی و سرطان معده وجود دارد. با استفاده از بطری‌های آب معدنی به راحتی می‌توانید اطمینان حاصل کنید که آب مورد نظر شما در حد استاندارد جهانی نیترات دارد و برای بدن هیچ‌گونه عوارض و عارضه‌ای در پی نخواهد داشت.

در وب سایت سورپرایز می‌توانید آب آشامیدنی خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید و در سریع‌ترین زمان ممکن درب منزل و یا در محل کار خود تحویل بگیرید. با سورپرایز همیشه آب سالمی بنوشید.

نظرات کاربران

لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید

نظرات شما برای ما بسیار سازنده است، خوشحال خواهیم شد نظرات خود را با ما در میان بگذارید و مارا در بهبود ارائه محصول و خدمات یاری فرمائید

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مضرات نیترات در آب آشامیدنی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *