اب جوشیده بهتر است یا اب معدنی؟

مضرات آب مقالات
1400.05.03
آب بهترین نوشیدنی جهان است. برای کارکرد درست بدن باید مطمئن شویم که از آب آشامیدنی سالمی استفاده می‌کنیم. اما […]

آب بهترین نوشیدنی جهان است. برای کارکرد درست بدن باید مطمئن شویم که از آب آشامیدنی سالمی استفاده می‌کنیم. اما با رشد جمعیت و افزایش میزان آلاینده‌ها در شهر‌ها، دسترسی به آب سالم کم و کمتر شده است. باتوجه به گرم‌شدن کره‌زمین و تغییرات آب و هوایی که در سراسر جهان ایجاد شده است؛ سیل و خشکسالی نیز همزمان با هم ما را سریع‌تر را بحران آب مواجه کرده‌اند.

اما برای تامین آب مورد نیاز بدن اب جوشیده بهتر است یا اب معدنی؟ مزایا و معایب اب معدنی و اب جوشیده شده چیست؟ با خواندن این مقاله به شما اطمینان می‌دهیم که یکبار برای همیشه از تفاوت اب جوشیده و اب معدنی بطور کامل مطلع می‌شوید.

چرا باید نسبت به تامین آب سالم خود حساس باشیم؟

آب کیمیاست. این جمله را شاید بار‌ها شنیده باشید؛ اما فقط در زمان بحران‌ها و خشکسالی‌های شدید است که درک می‌کنیم که آب واقعا کیمیایی نادر است. دسترسی به آب سالم امروزه برای تمامی کشور‌ها به یک دغدغه‌ی جدی تبدیل شده است.

کاهش بارندگی، افزایش روزافزون زباله‌ها، آلاینده‌ها، استفاده بی‌رویه از کود شیمیایی، خشکسالی، مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و… باعث شده که دسترسی به آب سالم رفته رفته کم و کمتر شود. بدن انسان روزانه به 1.5 تا لیتر آب سالم نیاز دارد، بهترین راه تامین آب برای بدن که در همه جا در دسترس است استفاده و خرید آب معدنی است.

به همین دلیل بهتر است که در خصوص تامین آب مورد نیاز بدن که باید به صورت روزانه تامین شود، حساس و جدی باشیم. چراکه 83 درصد مغز و 75 درصد قلب و بیشتر تمام اندام‌ها و دستگاه‌های بدن انسان از آب تشکیل شده است؛ بدون آب که هیچگونه جایگزینی نیز ندارد، بدن نمی‌تواند عملکرد و ایفای نقش درستی در پیش بگیرد.

چنانچه از آب‌ها بسته‌بندی استفاده می‌کنید با استفاده از پمپ دستی آب استفاده از گالن‌های بزرگ آب را برای خود راحت‌تر می‌کنید. اما برای تامین روزانه آب بدن اب جوشیده شده بهتر است یا اب معدنی؟ در ادامه این سوال را بطور کامل بررسی می‌کنیم.

آب جوشیده شده چه مزایا و معایبی دارد؟

قبل از هر چیزی باید بدانید که جوشاندن آب جایگزینی برای تصفیه آب نیست! با جوشاندن، آب تصفیه نمی‌شود. جوشاندن آب فقط در زمانی که انواع آلودگی‌های میکروبی در آب وجود دارد مفید است. بطور مثال اگر به کمپی رفته‌اید و نمی‌دانید آبی که از چشمه یا رود و… می‌آید، حاوی ویروس و باکتری نیست، بهتر است آب را بجوشانید. در واقع جوشاندن آب فقط در مواقع ضروری کاربرد دارد.

1.      اما چرا آب جوشیده آب را بطور کامل تصفیه نمی‌کند؟

در آب املاحی وجود دارد که برای سلامتی انسان کاملا مضر هستند؛ از نیترات گرفته تا نیتریت، جیوه، مواد‌سمی، آرسنیک و مواد رادیو اکتیو. این املاح با جوشاندن آب تصفیه و فیلتر نمی‌شوند! برای حذف چنین املاحی نیاز به دستگاه‌های تصفیه آب پیشرفته که از تکنولوژی اسمزمعکوس برخوردار باشند باید استفاده کرد. همگی این املاح باعث اختلالی جدی در سیستم گوارشی و کلیه انسان می‌شوند و غیرقابل جذب هستند!

به همین دلیل اگر آبی را بصورت مداوم بنوشید که حاوی نیترات و آرسنیک و دیگر آلاینده باشد در ادامه بدن با انواع عفونت‌های گوارشی و مجاری ادراری، سنگ کلیه، سرطان و دیگر بیماری‌هایی خطرناک مواجه می‌شود. اب جوشیده شده برای از بین بردن انگل و ویروس و باکتری مفید است و در این خصوص اگر احتمال می‌دهید آب رود یا چشمه چنین آلودگی‌هایی داشته باشد بهتر است که آب را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.

2.      چرا آب لوله کشی نیاز به جوشاندن ندارد؟

سازمان آب، بطور مرتب طبق استاندارد‌های جهانی آب را کلرزنی می‌کند. کلرزنی آب باعث می‌شود که انواع میکروارگانیزم‌ها از بین بروند؛ به همین دلیل دیگر نگرانی بابت باکتری و ویروسی شدن آب وجود ندارد. با جوشاندن اب نه تنها اکسیژن آب کاهش پیدا می‌کند بلکه با مصرف انرژی زیاد هم روبرو خواهیم بود.

بعد از جوشاندن نیز باید منتظر بمانیم که آب سرد شود بعد بتوانیم از آن استفاده کنیم. به همین دلیل بهترین راه برای تامین آب مورد نیاز بدن، استفاده از بطری‌های آب آشامیدنی است. باتوجه به اینکه بدن روزانه به 2 لیتر آب نیاز دارد، با خرید گالن 10 لیتری آب آشامیدنی سالم، آب مورد نیاز خانواده خود را به راحتی تامین می‌کنید.

آب معدنی چه مزایا و معایبی دارد؟

مسلما آب معدنی از آب جوشیده شده کیفیت بالاتر و ایمن‌تری دارد؛ چراکه از آب جوشیده شده نمی‌توان به صورت طولانی مدت استفاده کرد. اگر آب اشامیدنی خود را می‌جوشانید برای کسب اطلاعات بیشتر حتما مقاله مدت زمان نگهداری آب جوشیده را مطالعه کنید.

آب معدنی مستقیما از چشمه‌ها طبیعی بدست می‌آیند و فقط حاوی مقداری ناخالصی هستند که با فیلتر‌های UV میکروب‌زدایی و در واقع ضدعفونی می‌شوند. اما آب معدنی به دلیل اینکه سرشار از مواد معدنی همچون کلسیم، پتاسیم، منگنز، آهن و… است مصرف دائمی آن نیز می‌تواند باعث سنگ کلیه، سنگ مثانه و سنگ صفرا و … شود. در این خصوص استفاده از بطری‌های آب آشامیدنی بهترین گزینه برای تامین آب مور نیاز بدن هستند.

بطری‌های آب آشامیدنی با تصفیه‌کردن آب، طبق استاندارد جهانی و حذف کلیه‌ی سموم، نیترات، نیتریت، جیوه، آرسنیک، ویروس، باکتری و انواع میکروارگانیزم‌هایی که باعث می‌شود انواع عفونت‌های گوارشی و ادراری مبتلا شویم، تولید می‌شوند. چنانچه تمایل دارید بدانید که آب معدنی و آب آشامیدنی چه تفاوت‌هایی با هم دارند پیشنهاد می‌کنیم که برای کسب اطلاعات جامع‌تر حتما مقاله آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی را مطالعه کنید.

اب جوشیده شده یا اب معدنی؛ کدام بهتر است؟

هیچکدام. بطری‌های آب آشامیدنی از آب معدنی و آب جوشیده شده به مراتب کیفیت بالاتری داشته و در مصرف بلند مدت ایمن‌تر هستند. در این مقاله بطور کامل سوال اب جوشیده بهتر است یا اب معدنی را بررسی کردیم. بهتر است بدانید که بطورکلی جوشاندن نه مزه آب را تغییر می‌دهد و نه باعث می‌شود که املاح مضر آب از آرسنیک گرفته تا نیترات و نیتریت و آلاینده‌های شیمیایی از بین برود.

به همین دلیل جوشاندن آب برای تامین دائمی آب سالم، راهکار مناسبی نیست. از طرفی آب‌های معدنی نیز با وجود اینکه املاح معدنی بسیار زیادی که دارند، در بلند مدت می‌توانند بدن را با انواع سنگ کلیه، سنگ مثانه و دیگر بیماری‌های گوارشی روبرو کنند. اما استفاده از بطری‌های آب آشامیدنی به دلیل اینکه املاح مضر بطور کامل تصفیه می‌شوند و در مصرف طولانی مدت نیز مشکلی ایجاد نمی‌کنند، منطقی‌تر و ایمن‌تر است.

چنانچه شما نیز از جوشاندن آب، مصرف آب معدنی یا آب آشامیدنی تجربه‌ای دارید، در بخش کامنت‌ها نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان وبلاگ سورپرایز به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید

نظرات شما برای ما بسیار سازنده است، خوشحال خواهیم شد نظرات خود را با ما در میان بگذارید و مارا در بهبود ارائه محصول و خدمات یاری فرمائید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • آر ام چارتس 1401.09.20پاسخ دهید

    عالی بود

  • محسن م 1403.05.17پاسخ دهید

    ما دو سال است برای کم شدن املاح و گچ آب . آب را می خوانیم . ممنون میشویم راهنمایی بفرمایید

  • مارال عسکری 1403.06.27پاسخ دهید

    با سلام ، استفاده از آب جوشیده شده به مدت 20 دقیقه هم مناسب است. آب آشامیدنی با آب معدنی متفاوت است . تفاوت آن هم در میزان املاح آن است. بیشتر توصیه می شود از آب آشامیدنی بسته بندی شده به جای آب معدنی استفاده شود.

  • مارال عسکری 1403.06.27پاسخ دهید

    با سلام ، قطعاً استفاده از آب آشامیدنی بسته بندی شده به دلیل استاندارد بودن میزان املاح و کیفیت و گوارایی که دارند، مناسبتر است.اگر بخواهید از آب شهری استفاده کنید، حتما به مدت 20 دقیقه آن را بجوشانید.

  • مارال عسکری 1403.07.04پاسخ دهید

    با سلام ، آبی که عاری از هرگونه آلودگی باشد قابل مصرف است.

  • حمید جعفری 1403.08.03پاسخ دهید

    سلام ، ما در عصر حاضر با وجود اطلاعات بسیار متناقضی روبرو هستیم و مخصوصاً در اینستاگرام هر کسی به عنوان دکتر و کارشناس یک نظر می دهد و ما مانده ایم که کدام را قبول کنیم !!! مثلاً همین آبمعدنی بطری لاکی را می گویند باعث سرطان است و یا این آبمعدنی های موجود در بازار از کجا معلوم که واقعاً آب معدنی باشند ؟!!! ممکن است مخلوط داشته باشند. و …. خلاصه ما مانده ایم بلاتکلیف!!!

    • مدیر سایت 1403.11.20پاسخ دهید

      سلام، درست می‌گویید که اطلاعات متناقض زیادی وجود دارد! برای تشخیص آب معدنی اصل، به نشان‌های استاندارد مانند سیب سلامت، پروانه ساخت وزارت بهداشت و بارکد معتبر توجه کنید. همچنین، خرید از برندهای معتبر و فروشگاه‌های قابل اعتماد می‌تواند اطمینان‌بخش باشد. در صورت شک، می‌توانید از آزمایشگاه‌های معتبر برای بررسی کیفیت آب استفاده کنید.